RecensionKrogguiden

Demi MatbarUtan att blinka köper vi uttjatade konceptet

Maten är bra, servicen toppen på Demi mat & bar.
Maten är bra, servicen toppen på Demi mat & bar. Foto: Gustaf Månsson

Ett mysigt och chosefritt hål i väggen ett stenkast från Skatteskrapan. Ett perfekt ställe att slinka in på före bion. Demi mat & bar vinner på sin charm snarare än kulinariskt nytänkande.

Uppdaterad
Publicerad
Bröd med rikligt med hummus.

Bröd med rikligt med hummus.

Foto: Gustaf Månsson
Demi vätter mot allén där järnvägen var tänkt att gå mellan Stockholm Södra och Danvikstull.

Demi vätter mot allén där järnvägen var tänkt att gå mellan Stockholm Södra och Danvikstull.

Foto: Gustaf Månsson
De inte så heta räkarna.

De inte så heta räkarna.

Foto: Gustaf Månsson
Utbudet av vin är mer spännande än det av vin.

Utbudet av vin är mer spännande än det av vin.

Foto: Gustaf Månsson
Annons

Det är mycket som ska klaffa för att ett restaurangbesök ska vara fulländat. Förvånansvärt många gånger besöker SvD Krogguiden ställen där maten kanske är helt fantastisk och servitören är inbjudande välkomnande. Men när rätterna är beställda är det som att man glöms bort och får sitta där och vifta uppgivet för att få beställa ett glas vin till eller betala.

Så är det inte på Demi mat och bar. Som gäster känner vi oss sedda kvällen igenom – servitörerna är trevliga, kunniga och personliga utan att bli för hejiga. Det gör att vi utan blinka köper konceptet med mellanrätter, trots att det vid det här laget känns så uttjatat.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons