Efter reklamen visas:
SvD_Julkampanj_2022_Toppbild

Årets bästa läsning – 18 artiklar du inte får missa

Invasion i Ukraina, ny regering i Sverige och skenande inflation. Även 2022 visade sig bli ett nyhetsintensivt år. Nedan hittar du de texter som SvD:s redaktörer valt ut som årets ”måste-läsning”.

SvD
Uppdaterad
Publicerad

Vi trodde att valet skulle prägla nyhetsåret 2022, vilket det gjorde men på ett annat sätt än väntat. När Ryssland, i gryningen den 24 februari, inledde sin fullskaliga invasion av grannlandet Ukraina blev det också startskottet för en av de största och snabbaste politiska förändringarna i svensk historia.

Berättelserna om Sveriges väg in i Nato gav Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson Stora Journalistpriset i klassen Årets Berättare. Svenska Dagbladet har varit på plats i Ukraina och beskrivit krigets många aspekter och – tyvärr – ser det ut som att behovet av kvalificerad journalistik från utsända på plats kommer att finnas med oss även under 2023.

Kriget påverkade också resten av världen med energikris och inflation. Sverige går in i ett nytt år med lågkonjunktur och stigande räntor. Svenska Dagbladets journalister står redo att rapportera, guida och fördjupa. Följ med oss in i det nya året.

Martin Ahlquist, Redaktionschef

 

Politik

 

Omvärldsläget

 

Berättelser som kommer nära

 

Samhällsfrågor

 

Vetenskap

 

Näringsliv och privatekonomi