Annons

Så kan du enkelt hitta rätt hantverkare

Det finns många saker att tänka på innan man anlitar en hantverkare. Företag anslutna till Servicefinder är kvalitetssäkrade.
Det finns många saker att tänka på innan man anlitar en hantverkare. Företag anslutna till Servicefinder är kvalitetssäkrade. Foto: Danielsenphoto

Jämför offerter, ta referenser och kolla upp företagets ekonomi. Det är några viktiga tips till den som letar efter rätt hantverkare. Med den digitala tjänsten Servicefinder blir hela processen mycket enklare.

Vare sig det handlar om att slipa om ett parkettgolv, fälla ett träd på tomten eller göra en mer omfattande renovering hemma vill alla göra ett bra val av företag.

– Det sista du vill är att anlita ett företag som går i konkurs mitt i renoveringen. Eller att det visar sig att hantverkaren inte har haft rätt behörighet för att utföra arbetet, säger Robert Fourén, vd på Servicefinder.

Med Servicefinder blir valet av hantverkare enklare och tryggare. Företagen som ansluter sig till tjänsten kvalitetssäkras. De har godkänd F-skatt och är momsregistrerade. Dessutom görs dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte har gått i konkurs.

– På företagets profilsida går det att läsa mer om det, se certifikat och behörigheter. Det finns också omdömen och betyg från kunder som använt sig av företaget – en väldigt bra hjälp för att träffa rätt, säger Robert Fourén.

Behöver du en hantverkare till ditt hemmaprojekt skapar du en gratis förfrågan på Servicefinders sajt eller app. Därefter – oftast inom ett dygn – hör relevanta och proffsiga hantverkare i ditt närområde av sig. Välj det företag som känns bäst för uppdraget.

Behöver du en målare? Hos Servicefinder gör du en gratis förfrågan.

Innan arbetet startar är det bra att skriva ett avtal med din hantverkare för att minska risken för missförstånd. Det bör innehålla pris, omfattning och en tidsplan. Kom också ihåg att komma överens med hantverkaren om rotavdrag, om du har rätt att använda det. Avdraget sker inte automatiskt.

– Att göra om hemma blir ännu roligare om du slipper krångel efter vägen, säger Robert Fourén.

Hittills har runt 400 000 svenskar använt Servicefinder för att hitta hantverkare, flyttfirmor och städföretag.