ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Jag är inte här, det här händer inte

Hon gör allt rätt – ändå blir hon sjuk

Annah Björk (född 1980), är författare och kulturjournalist med uppdrag åt bland andra Svenska Dagbladet, SVT, ”Nyhetsmorgon” och Elle.
Annah Björk (född 1980), är författare och kulturjournalist med uppdrag åt bland andra Svenska Dagbladet, SVT, ”Nyhetsmorgon” och Elle. Foto: Mira Wickman

Hon gör allt rätt – håller avstånd, träffar nästan ingen, sitter klistrad vid nyhetsrapporteringen. Springer åtta kilometer om dagen, äter bra. Ändå blir hon sjuk.

Publicerad

Det tar emot att återvända till den där tiden. Som om vi alla släckte lampan till ett riktigt fult rum och stängde dörren för gott. Det är enklare att enas om att det aldrig hände. Dagarna när, som Annah Björk skriver, ”krogen stängde så tidigt att gatorna fylldes av 03-fulla människor redan innan Aktuellt börjat”. Man vill inte påminnas om att covid var det nya vädret. Har du blivit sjuk än? Har du fått din första, andra, tredje dos?

För egen del fick jag min covid välförtjänt. Jag gjorde allt man tilläts göra, och inte sällan mer än så. Några dagars feber och smakbortfall, sedan var det förbi. Det är ingen rättvis sjukdom, precis lika skoningslös som sjukdomar tenderar att vara.

Laddar…