Därför är nya regeringen redan en pusseldeckare

Ebba Busch (KD), Nooshi Dadgostar (V) och Annie Lööf (C) efter gudstjänsten i Storkyrkan som inleder Riksmötets öppnande. 
Ebba Busch (KD), Nooshi Dadgostar (V) och Annie Lööf (C) efter gudstjänsten i Storkyrkan som inleder Riksmötets öppnande.  Foto: Jessica Gow/TT

PODD | Den nya riksdagen har börjat arbeta. Och direkt blev det tydligt att det finns sprickor i fasaden. Frågan är om dramatiken under talmansvalet bara är en försmak på hur det kommer se ut den här mandatperioden?

SvD
Publicerad
Annons

Tisdagen 27 september var det dags för riksmötets öppnande och ett nytt riksdagsår. Men redan innan dess hade det börjat storma då flera politiker ur högerblocket bröt partilinjen när SD:s Julia Kronlid skulle väljas till andre vice talman. Direkt började spekulationerna och frågorna om sprickor i Ulf Kristerssons lag.

På en kvart får du veta hur det går i regeringsförhandlingarna och vilken politikers vader vi egentligen borde prata om när Dagens Story är på plats utanför Storkyrkan tillsammans med tidningens politiske kommentator Henrik Torehammar.

Efter reklamen visas:
Därför är nya regeringen redan en pusseldeckare

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons