Nordisk kritik mot EU:s konkurrensförslag

Beslutet om att sammanslagningen mellan Siemens och Alstom inte godkändes av EU-kommissionen togs emot med stor besvikelse av bolagen och respektive lands regeringar. Tyskland och Frankrike vill nu se regelförändringar för att underlätta stora europeiska företagssammanslagningar. Arkivbild.
Beslutet om att sammanslagningen mellan Siemens och Alstom inte godkändes av EU-kommissionen togs emot med stor besvikelse av bolagen och respektive lands regeringar. Tyskland och Frankrike vill nu se regelförändringar för att underlätta stora europeiska företagssammanslagningar. Arkivbild. Foto: Thibault Camus/AP
TT
Publicerad
Annons

De nordiska konkurrensmyndigheterna stödjer inte det fransk-tyska förslaget om lättnader i EU:s regler för prövning av företagssammanslagningar.

Lättnader skulle enbart gagna ett fåtal större europeiska företag och vara särskilt skadligt för EU:s mindre medlemsstater med mindre inhemska marknader, anser de nordiska myndighetscheferna, däribland Konkurrensverkets generaldirektör Rikard Jermsten.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons