Lägre produktivitet när temperaturen stiger

En arbetare kyler av sig i indiska Prayagraj. I framtiden kommer högre temperaturer leda till lägre produktivitet, skriver ILO i en ny rapport. Arkivbild.
En arbetare kyler av sig i indiska Prayagraj. I framtiden kommer högre temperaturer leda till lägre produktivitet, skriver ILO i en ny rapport. Arkivbild. Foto: Rajesh Kumar Singh/AP/TT

Den globala uppvärmningen kommer att leda till produktivitetsbortfall motsvarande 80 miljoner heltidsjobb år 2030. Det spår FN-organet ILO i en ny rapport.

Ivar Andersen/TT
Publicerad
Annons

Vi människor fungerar betydligt sämre om temperaturen överstiger 35 grader och luftfuktigheten är hög. Och den typen av värmestress kommer att öka med klimatförändringarna, skriver Internationella arbetsorganisationen (ILO) i en ny rapport.

Enligt FN-organets beräkningar kommer höjda temperaturer att leda till produktivitetsminskningar motsvarande 80 miljoner heltidsarbeten år 2030. Det innebär en minskning av antalet arbetade timmar med 2,2 procent och ett globalt ekonomiskt bortfall på drygt 22 biljoner kronor.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons