Patricia Hedelius:Säljer staten Telia byts toppskiktet ut lika fort som det går att slå 112

Patricia Hedelius

Utanför tätort är det svårt att få täckning – och i riktig glesbygd finns det bara en säker operatör: Telia. Det är tur att ”folknätet” Telia fungerar bättre än ”folkaktien” Telia. Mobiltjänsterna är med andra ord betydligt bättre än aktien. De senaste turerna om statens framtid som storägare stärker den bilden.

Patricia Hedelius
Publicerad
Annons

Börja med att titta på grafen nedan. Den visar inte det svenska landslagets prestationer i fotboll jämfört med våra nordiska grannländer. Men hade det varit så hade nog ingen missat löpsedlarnas krigsrubriker, eller gråtfesten i varje trappuppgång och ”avgå alla”-kraven från landets tv-soffor. Med en så usel prestation hade spelare, förbundskapten och domare, kanske till och med Sverigeklacken pekats ut som ansvariga.

Nej, fotbollslandslagets form är det inget fel på. Kurvorna nedan visar i stället kursutvecklingen över Sveriges största mobiloperatör Telia och bolagets nordiska konkurrenter. ”Vilken tur”, tänker man kanske – eller inte. För hade det svenska landslaget klappat igenom så totalt och under så lång tid så hade det ändå varit betydligt billigare för oss, inte känslomässigt men i reda pengar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons