ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Tesla Model 3 – en dröm till småbilspris

Tesla Model 3 är pigg och kvick i rörelserna. Fjädringsrörelserna är inte på topp däremot, det känns som om bilen "tappar" hjulen över vissa typer av ojämnheter.
Tesla Model 3 är pigg och kvick i rörelserna. Fjädringsrörelserna är inte på topp däremot, det känns som om bilen "tappar" hjulen över vissa typer av ojämnheter. Foto: Pontus Lundahl/TT

TJÄNSTEBIL | Tesla Model 3 har lång räckvidd, vassa fartresurser, låga driftskostnader och ett förmånsvärde som gör den ytterst attraktiv för tjänstebilsförare. Men det är en ekvation som skaver en smula.

Eric Lund
Publicerad

Att testköra en Tesla är att kliva in i ett litet parallellt universum av möjligheter och förväntningar. Det är inte konstigt. Tesla har under företagets korta existens blivit både en teknikinnovatör och en symbol. Utöver den konkreta bilen finns en idévärld att undersöka och ta till sig.

Men av olika skäl blev den här testperioden mest som testperioder brukar bli. Jag har kört korta och lite längre sträckor, skjutsat barn, lastat matkassar, dragit några repor på vindlande småvägar och i största allmänhet försökt ha känselspröten i stabsläge.

Laddar…
Mer från Startsidan