Annons

Därför ska du välja att mellanlanda på resan

Museum of Islamic Art är ett populärt turistmål och ett av Dohas landmärken.
Museum of Islamic Art är ett populärt turistmål och ett av Dohas landmärken.

Sex timmars flygresa från Sverige ligger Qatars huvudstad Doha. För de flesta kanske främst förknippad med mellanlandningar på dess lyxiga flygplats.

Men Doha är så mycket mer. Doha är ett upplevelserikt resmål, värdigt ett extra långt stopp.

2014 invigdes Dohas flygplats Hamad International Airport. Som hemvist åt Qatar Airways och omtalad för dess lyxiga, sofistikerade och eleganta miljö satte flygplatsen Qatars huvudstad på kartan.

Med massor av butiker och restauranger, konst, gym, pool och mycket annat att uppleva är det nog få resenärer som misstycker en mellanlandning på flygplatsen i Doha. Och det finns all anledning att utöka den där mellanlandningen till ett, eller ännu fler dygn. Doha är en stad fylld av upplevelser – perfekt för att berika semestern med en extra destination på resvägen.

Doha är en perfekt stad att mellanlanda i – för den ger resan en extra reseupplevelse.

Kultur, stränder och hotell i världsklass

Matupplevelser av högsta kvalitet, mängder av konst och kultur, fina sandstränder, lyxig shopping och hotell i världsklass. Doha har något för alla smaker.

Längs den sju kilometer långa strandpromenaden, cornishen, samsas restauranger, butiker, en souq (arabisk marknadsplats) och flera andra sevärdheter. Här ligger bland annat det populära Museum of Islamic Art. Museet tar dig på en resa genom 1 400 år islamisk kultur från tre olika kontinenter.

För en inblick i traditionell qatarsk kultur är ett besök i kulturbyn Katara som ligger en bit utanför Doha en god idé. Här ryms bland annat en amfiteater och ett operahus.

En blandning av det historiska och det moderna Doha möts på Souq Waqif.

Drömmen för shoppingentusiasten

Doha är fullt av lyxiga gallerior och boutiquer. Den shoppingsugna lär inte bli besviken av utbudet av exklusiva parfymer, smycken och märkeskläder.

Den som är sugen på en mer autentiskt arabisk shoppingupplevelse rekommenderas ett besök på marknadsplatsen Souq Waqif. En blandning av det historiska och det moderna Doha möts bland dofter av te, kryddor och olika rätter från det qatarska köket.

För den som vill uppleva mer av Qatar rekommenderas ökensafari.

Smakprov av staden – med sightseeingtur

Intresserad av att se mer av Qatar, bortom Dohas stadsgräns? Då är tipset att följa med på ökensafari. De kommer i många olika upplägg, allt från halvdagsturer till längre resor med övernattning i öknen.

Om du tycker att Doha verkar spännande men inte vill tillbringa en natt eller längre tid där kan du ändå få ett smakprov av staden. Qatar Airways erbjuder flera sightseeingturer – perfekt för en mellanlandning på några timmar.