RecensionKrogguiden

EtoileOväntade smakexplosioner får oss att le – och le igen

Humor, lekfullhet och otippade kombinationer. Avsmakningskrogen Etoile tar steget från det avskalade nynordiska. Här är det experimentmatlagning och effekter som gäller.

Publicerad
Dolda dumplings med överraskande smak – en av 20 serveringar på Etoiles avsmakningsmeny.

Dolda dumplings med överraskande smak – en av 20 serveringar på Etoiles avsmakningsmeny.

Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

En av tegelväggarna är utbytt mot en träpanel, en ståtlig kristallkrona är upphängd i taket, annars är mycket sig likt från när Derelict slog upp portarna till Stockholms kanske mest osannolika finkrogsadress, vid Norrtull.

Då var det hemgjort, rustikt – och lekfullt med finess, både i lokal och kök. Gänget bakom Etoile, har tonat ner det rustika och adderat elegans – lekfullheten finns kvar, men på ett annat sätt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons