ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Efter fusionen – det här händer med dina aktier

Mobiljätten Tele2 och bredbandsbolaget Comhem slås samman i ett nytt bolag.  Det innebär i praktiken att Comhem absorberas av Tele2 i ett bolag som kallas för Nya Tele2. Det innebär följande för aktieägarna:

Erik Jerdén
Publicerad
Annons
  • Comhems aktieägare kommer få 37,02 kronor kontant och 1,0374 nya B-aktier i Tele2 för varje aktie i Comhem som fusionsvederlag.
  • Baserat på den volymvägda genomsnittskursen under de senaste trettio handelsdagarna för Tele2:s B-aktie värderar erbjudandet Comhem till 146,00 kronor per aktie, vilket innebär en premie om 15,9 procent. Jämfört med slutkursen på tisdagen är premien 11,8 procent.
  • Aktieägarna i Tele2 behåller sina aktier i det Nya Tele2. 
  • Tele2 och Comhem kommer att göra ordinarie utdelningar för 2017 till sina respektive aktieägare. Beloppet blir 4 kronor per aktie för Tele2s aktieägare och 6 kronor per aktie för Comhems aktieägare. Comhems befintliga aktieåterköpsprogram löper ut senast den 20 mars 2018.
  • Comhems nuvarande ägare kommer att äga 27 procent av Nya Tele2.

För att fusionen ska bli av krävs det beslut på båda bolagens bolagsstämmor vilka i nuläget förväntas hållas under andra halvåret 2018. Det krävs även godkännande godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter.

Laddar…