”Att vara gangster är att skylla ifrån sig hela tiden”

Meza ”Mad Dog” Madadi.
Meza ”Mad Dog” Madadi. Foto: Lars Pehrson

MMA har övertagit boxningens roll som den stora arbetarklassporten. Svenska Reza ”Mad Dog” Madadi stod på toppen av sin karriär när han för tre år sedan åkte fast för inblandning i den spektakulära plundringen av en väskbutik. Nu kommer dokumentärfilmen om hans liv.

Publicerad
Reza Madadi under en match på Hovet 2011, innan han dömdes för rånet mot Bottega Veneta.

Reza Madadi under en match på Hovet 2011, innan han dömdes för rånet mot Bottega Veneta.

Foto: LARS PEHRSON
Annons

Klockan 05:01 den 24 maj 2013 stannar en svart Audi A6 utanför Bottega Venetas butik på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. Bottega Venetas diskreta handväskor, plånböcker och skor i skinn tillverkas för hand utanför Milano och är kända för sin kvalitet. Men framförallt för sitt pris. Den mest exklusiva väskan i butiken är av krokodilskinn och kostar strax över 300 000 kronor. På en film från från övervakningskamerorna kan man se hur tre män kliver ur den svarta bilen. De är maskerade och har huvorna uppdragna över huvudet. De forcerar det tjocka glaset i entrédörrarna med något som liknar en murbräcka och plundrar butiken. Efter tre minuter ger de sig av. 06:21 samma morgon grips MMA-stjärnan Reza Madadi utanför ett garage i Åkersberga.

– Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Dagen innan åkte jag och Alexander Gustafsson i limousine och fick bra betalt bara för att visa upp oss och slå på lite säckar. Jag åt lammsadel till middag på en fin krog. En modebutik ville sponsra mig med dyra kläder, men jag tackade nej. Nästa dag åker jag snutbil i handbojor. Äter kall soppa inlåst i cell på Kronoberghäktet. Brallorna jag fick av fångvården var storlek XXL. Det fanns inga andra, sa de. Jag var tvungen att hålla upp dem med handen för att inte tappa dem när jag reste mig.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons