Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Stockholms uteliv är knappast i världsklass”

Foto: Hanna Björkstedt

Bloggaren Nicole Falciani tar sovmorgon, äter kycklingdumplings och röker vattenpipa under helgen.

Text: Olivia Hagéus - 8 september 2017
Annons

Fredag eftermiddag. Jag jobbar med sociala medier, så jag har inte direkt några kontorstider, men brukar stänga igen datorn vid fyra. Promenerar bort till Grodan där jag träffar min pojkvän Eric. Han beställer en liten öl och för mig blir det en cola. Jag dricker inte särskilt mycket alkohol, tycker verkligen inte om smaken – och Coca-cola är så mycket godare. Vi sitter kvar i två timmar, pratar om veckan som gått och planerar helgen.

Vid sjutiden blir det lite kallt, då bryter vi upp och promenerar hem till Kungsholmen. Vi bestämmer oss för att ringa några vänner och fråga om de vill komma över. Eric älskar att laga mat så vi låter honom hållas. Det blir grillat kött, rostade grönsaker och en grönsallad. Vi bär ut maten till terrassen och sedan äter, dricker och snackar vi tills klockan två på natten.

Lördag morgon. Jag är en riktig sjusovare, blir jag lämnad ifred kan jag sova 13 eller 14 timmar i sträck. Men får ångest av att gå upp för sent, så jag ställer klockan på halv 12. Jag laddar upp material på bloggen medan Eric steker pannkakor. Jag har som vanligt Nutella på mina, det finns nog ingenting jag älskar lika mycket. Jag kan ha Nutella på allt, försöker skylla det på mina italienska gener.

Annons
Annons

Vi hänger i lägenheten några timmar innan vi tar oss samman. Duschar, gör mig i ordning och klär om innan vi tar tunnelbanan hem till mina föräldrar som bor vid Hötorget. Vi umgås mycket med min familj, de älskar Eric och Eric älskar dem som tur är. Jag snackar ikapp med mamma, medan pappa och Eric sitter ute och röker vattenpipa. Så småningom gör jag dem sällskap.

Mot kvällen promenerar Eric och jag till East för att äta middag med några kompisar. Vi är åtta personer i sällskapet, men klämmer in oss på uteserveringen så gott det går. Jag beställer deras kycklingdumplings, kan äta hur många som helst, och avslutar middagen med en ingefärsdrink. Ikväll ska vi ut och dansa och då kan jag tycka att det är nice att dricka, annars känns det nästan onödigt.

Vi hinner med en sväng på Oxid, där Erics vänner jobbar, innan vi drar vidare till Café Opera för att dansa. Stockholms uteliv är knappast i världsklass, men det är kul att man träffar nästan alla man känner på krogen. Jag skriksjunger med till alla listhits som spelas och vid stängning tar vi en taxi hem.

Söndagen är min och Erics dag. Vi har båda väldigt oregelbundna jobb, under veckodagarna springer vi ofta om varandra, så på söndagarna vill vi bara umgås med varandra. Vi försöker att inte gå ett enda steg utanför lägenheten – beställer hem penne carbonara från Vapiano och ägnar hela dagen åt att prata, mysa och sträckkolla på tv-serier. Framåt kvällen förbereder vi oss inför kommande vecka och sedan somnar vi tillsammans.

Annons