Annons

Micael Bindefeld skänker fem miljoner till stiftelse

I nästan tre decennier har Micael Bindefeld gett Stockholm glitter och glamour. Han kan titulera sig allt från entreprenör till eventfixare. Men trots den framgångsrika karriären är det ett nytt projekt som han brinner för, ett projekt som handlar om att aldrig glömma.

Det är i SEB:s Private Banking-podd med Claes de Faire som Micael Bindefeld berättar om sitt nya projekt. Foto: Evelina Carborn

Det är i SEB:s Private Banking-podd med Claes de Faire som Micael Bindefeld berättar om sitt nya projekt, ett projekt som han brinner för oerhört mycket. Han har skänkt fem miljoner kronor till sin stiftelse, Bindefeldstiftelsen, och med den vill han säkerställa att berättelsen om Förintelsen aldrig glöms.

– Av alla min farfars nio syskon överlevde endast tre koncentrationslägren och den historien är inte unik för min familj. Det ser nästa likadant ut för alla judiska släkter i Europa, säger han.

En dag berättade han för en grupp vänner att han ville testamentera sina tillgångar till en stiftelse som skulle dela ut pengar till personer som berättade om Förintelsen.

– Nästan alla sa att mitt upplägg inte skulle fungera. En sådan stiftelse måste man skapa när man fortfarande är i livet, det måste finnas en eldsjäl i den. Jag respekterade deras åsikter och insåg att de hade rätt.

Bindefeld bestämde sig för att starta Bindefeldstiftelsen som ska dela ut pengar till personer som berättar om Förintelsen.

Hör Micael Bindefeld berätta mer i SEB:s nya Private Banking-podd här.