Flygbokningarna på väg tillbaka

Flygtrafiken är på väg tillbaka från låga nivåer och bokningstrycket är högt för juli och augusti, enligt en sammanställning från Stockholms handelskammare som bygger på siffror från branschorganisationen IATA. Arkivbild.
Flygtrafiken är på väg tillbaka från låga nivåer och bokningstrycket är högt för juli och augusti, enligt en sammanställning från Stockholms handelskammare som bygger på siffror från branschorganisationen IATA. Arkivbild. Foto: Michael Probst/AP/TT

Flyget är på väg att lyfta igen. De internationella flygbokningarna till Arlanda i juli och augusti har skjutit i höjden, enligt en färsk sammanställning av bokningsdata.

Helena Wande/TT
Publicerad
Annons

– Vi bedömer att det blir en kraftig återhämtning nu men från väldigt låga nivåer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare.

Handelskammaren har sammanställt data från flygbranschens samarbetsorganisation IATA som tillhandahåller framåtblickande information om flygbokningar från IATA:s samordnade bokningssystem. Sammanställningen visar att under april och maj i år ökade bokningarna för resor till Arlanda i juli och augusti med 1 993 procent jämfört med 2020.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons