Experter: Så blir bostadsmarknaden 2021

Från vänster Jens Magnusson, privatekonom, SEB, Liza Nyberg, vd för Svensk fastighetsförmedling och Hans Flink, försäljnings- och afärsutvecklingschef, Svensk mäklarstatistik.
Från vänster Jens Magnusson, privatekonom, SEB, Liza Nyberg, vd för Svensk fastighetsförmedling och Hans Flink, försäljnings- och afärsutvecklingschef, Svensk mäklarstatistik. Foto: SEB/Sv fastighetsförmedling/Sv mäklarstatistik

Bostadspriserna fortsätter uppåt – dock inte i samma takt som förra året. Däremot svalnar fritidshusmarknaden av under 2021. Det spår experter som TT talat med kring bostadsutvecklingen.

Tobias Österberg/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Varken coronapandemi eller ekonomisk osäkerhet fick bostadsmarknaden på fall under 2020. Priserna fortsatte uppåt och i den senaste mätningen från Svensk mäklarstatistik konstaterades en uppgång med 7 procent på årsbasis för bostadsrätter och 11 procent för villor. Så här tror tre personer med koppling till branschen:

– Trenden kommer att hålla i sig och vi får en fortsatt stabil bostadsmarknad. Sedan tror jag inte att vi får tvåsiffriga uppgångar men jag tror mer på stigande än sjunkande priser under 2021, säger Jens Magnusson, privatekonom hos SEB.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons