Par döms för grova sexbrott mot barn

Ett gift par, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, döms av Skaraborgs tingsrätt till 8 respektive 2 år och 6 månaders fängelse för en rad grova sexbrott mot flera barn. Arkivbild.
Ett gift par, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, döms av Skaraborgs tingsrätt till 8 respektive 2 år och 6 månaders fängelse för en rad grova sexbrott mot flera barn. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
TT
Publicerad
Annons

Ett gift par, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, döms av Skaraborgs tingsrätt till åtta år respektive två år och sex månaders fängelse för en rad grova sexbrott mot fyra barn, däribland två närstående flickor. De två ska tillsammans dessutom betala över 500 000 kronor i skadestånd fördelade mellan de fyra offren.

Mannen döms för grov våldtäkt mot barn som vid tillfället var 13 år, två fall av våldtäkt mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och en rad andra relaterade brott. Kvinnan döms bland annat för grov fridskränkning och sexuellt ofredande. De båda makarna har på olika sätt utsatt fyra unga flickor för olika sexuella handlingar under fem års tid. Merparten av brotten ska ha skett i parets gemensamma bostad. Brotten kunde uppdagas sedan en av flickorna kontaktat socialtjänst och polis.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons