ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Recension

SmashMäkta imponerande final med Migos

Det amerikanska hiphopbandet Migos gästade festivalen Smash på Stadion, Stockholm i onsdags (här från en spelning i Los Angeles tidigare i sommar).
Det amerikanska hiphopbandet Migos gästade festivalen Smash på Stadion, Stockholm i onsdags (här från en spelning i Los Angeles tidigare i sommar). Foto: Richard Shotwell/AP

Det är fint att Stockholm har fått en festival som bara består av hiphop. Men de kvinnliga artisterna är fortsatt få. Det konstaterar Stefan Thungren efter att ha avverkat sista dagen av Smash, med bland andra amerikanska hiphopbandet Migos på scenen.

Stefan Thungren
Publicerad
Annons

Totalt 16 772 personer letade sig i onsdags till Stadion för att se världens just nu största hiphop-band, den dynamiska trion Migos, från Georgia. Det blev dock en lätt nervös väntan, eftersom festivaler i stadsmiljöer ofta ska vara tysta vid en viss tidpunkt och Migos inte hade särskilt bråttom till spelningen. Jag tror att delar av publiken helt enkelt gav upp hoppet och gick hem.

I väntan på Migos så fanns dock Tensta-rapparen Z.E. att lyssna på. Liksom gårdagens Einár är Z.E. ett fenomen som går under radarn i svensk press, medan hans senaste video har 2,3 miljoner lyssningar på youtube. På eget skivbolag har han precis gett ut albumet “Mer än rap” där låtar som “Para e makt” och “Twerk på en Benz” är lite av vår tids punk, men med ett lätt annorlunda perspektiv på kapitalismens förtjänster. Rågsved är utbytt mot Tensta och “74 bars” får Stadion i gung, även om han, liksom Einár, kanske inte riktigt är redo att ta sig an en stor arena.

Laddar…