Är personen Annie Lööf större än hennes politik?

En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar.
En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar. Foto: Foto, Gustaf Månsson och Staffan Löwstedt, illustration, Henrik Malmsten

PODD | Henrik Torehammar undrar om Socialdemokraternas Botkyrka påminner om Sicilien. Torbjörn Nilsson hör Sveriges Nato-förhandlare försöka sälja Turkiets sak med den retoriska figuren “svensk gängkriminalitet”. Och Maggie Strömberg synar epoken Annie Lööf och hennes avskedsturné.

SvD
Publicerad
Annons

Det har stormat kring Socialdemokraterna i Botkyrka. Henrik Torehammar reder ut historien om hur Ebba Östlin, Socialdemokraternas tidigare kommunordförande, dramatiskt röstades bort. Henrik Torehammar undrar om det går att se likheter med Göteborg.

”Är det här en till Socialdemokratisk kvinna som vill sätta hårt mot hårt mot brottsligheten som faller, liknande Soffan Hermansson i Göteborg?”

Historien i Botkyrka kretsar delvis kring misstankar om att gängkriminella har tagit sig in i politiken. Torbjörn Nilsson ser att pratat om gängkriminallitet även har dykt upp i Nato-förhandlingarna. När förhandlaren Oscar Stenström intervjuades i radio.

”Han ska i någon mening förklarar att PKK är en hemsk terrororganisation, och farlig på riktigt, men det duger inte med terror utan argumentet blir gängkriminalitet.”

Maggie Strömberg har följt Annie Lööfs avskedsturné som på många sätt inleddes med programmet ”Min sanning”. Och Maggie Strömberg undrar om personen Annie Lööf har hamnat framför hennes politiska gärning.

”Det har slagit mig att nästan alla intervjuer hon har gjort efter Min sanning har varit min sanning, de har handlat om personen Annie Lööf.”

I SvD:s podd Politiken får du hjälp att ligga steget före i svensk inrikespolitik. Nya avsnitt varje onsdag och fredag.

Efter reklamen visas:
118. Annie Lööfs narcissism
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons