Annons

Det vill vi förändra i våra hem

Målning av väggar är ett enkelt sätt att förändra hemmet. Det var också ett populärt hemmaprojekt förra året.
Målning av väggar är ett enkelt sätt att förändra hemmet. Det var också ett populärt hemmaprojekt förra året. Foto: Getty Images

Målning och tapetsering toppade listan över hemmaprojekt i så många som 17 län 2022. Det visar en sammanställning från Servicefinder, som hittills kopplat ihop privatpersoner och företag över 400 000 gånger för arbeten i svenska hem.
– Det är tryggt och enkelt att hitta sin hantverkare genom oss, säger vd:n Robert Fourén.

Målning/tapetsering var den populäraste kategorin på många håll i Sverige när Servicefinder sammanfattade 2022. Badrumsrenovering, takarbeten, snickeri och trädgårdsarbeten fanns också med på topp fem i de flesta län, bland de kategorier privatpersoner velat ha hjälp med.

– Vi ser också en kraftig ökning av jobb under året som handlar om elektricitet, säger Robert Fourén.

Det har blivit ett naturligt tillvägagångssätt för många svenskar att ta hjälp av digitala tjänster för att jämföra företag och offerter innan man bestämmer sig för vilken hantverkare som ska utföra hemmaprojektet.

Hos Servicefinder skapar du en förfrågan i appen eller på sajten. Du beskriver vad du vill ha hjälp med och när och var jobbet ska utföras. Ofta så snart som inom ett dygn hör relevanta och proffsiga tjänsteföretag i ditt närområde av sig.

– Därefter kan du i lugn och ro jämföra offerter och omdömen och chatta med företagen innan du gör ditt val. Det är väldigt enkelt att göra ett tryggt val.

Snittbetyget för företagen på Servicefinder ligger på 4,5.

Företagen är dessutom noga kontrollerade av Servicefinder. Alla är godkända för F-skatt och på företagens profilsida kan du ta del av behörigheter och certifikat. Snittbetyget på de anslutna företaget ligger på 4,5 på en 5-gradig skala.

”Mycket nöjda. Trevligt bemötande, punktliga, bra genomfört arbete och uppföljning. Vill starkt rekommendera!”, skriver Kaj och Åsa Persson som anlitat Estefan Group Entreprenad AB för renovering av en lägenhet i Stockholm, och gett företaget högsta betyg.

En femma i omdöme gav även Mats Bystedt som fick hjälp att lägga 50 kvadratmeter klinker i slutet av 2022. Det här är hans omdöme om Decem bygg Entreprenad AB som utförde jobbet: ”Noggrann hantverkare. Prisvärd. Mycket mån om att arbetet blir bra! Stort kundfokus. Hade ett gott bemötande, var informativ och lyhörd under hela arbetets gång. Rekommenderas.”