Döms för vapen som kopplas till mord på flicka

Automatvapnet som användes vid mordet på den tolvåriga flickan syntes i en musikvideo. Flera personer dömdes för hanteringen av vapnet i samband med att musikvideon gjordes. Arkivbild.
Automatvapnet som användes vid mordet på den tolvåriga flickan syntes i en musikvideo. Flera personer dömdes för hanteringen av vapnet i samband med att musikvideon gjordes. Arkivbild. Foto: Åklagarens presentation/Polisen

Sju personer döms till fängelse för inblandning i en vapenhärva som bland annat kan kopplas till dödsskjutningen av en tolvårig flicka i Botkyrka i augusti 2020, rapporterar lokala medier i Värmland.

TT
Publicerad
Annons

Härvan rullades upp efter att en 19-årig man greps i samband med ett fynd av en skarpladdad pistol i Karlstad förra sommaren. I utredningen av det brottet ledde tömningen av mobiltelefoner till en husrannsakan i Bromma i västra Stockholm, skriver NWT. Där hittades ett lager av vapen och droger, däribland den AK-47 som polis senare kunde konstatera var det vapen som använts vid mordet i Botkyrka söder om Stockholm.

Samtidigt började polisen misstänka att två personer som satt intagna på Kumla styrde en omfattande vapen- och narkotikahandel inifrån anstalten, skriver VF.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons