ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Colorado – ett omstritt drogparadis: ”Stora pengar”

I USA är det allt fler delstater som legaliserar marijuana, och i samband med presidentvalet i höst ska ytterligare åtta låta befolkningen rösta om att tillåta drogen. Colorado var först ut med att göra marijuana helt lagligt och delstaten drar nu in hundratals miljoner i skattepengar varje år. Men meningarna om vad det betytt för delstaten går isär.

Therese Larsson Hultin
Publicerad

ASPEN/DENVER ”Mörk choklad med pumpafrön” står det på den ena, ”jordgubbs-crunch” på en annan. Hela den flera meter långa glasdisken inne på marijuanabutiken Green Dragon är full med olika godisbitar, chokladkakor och läsk – alla innehåller de stora mängder THC, den aktiva substansen i marijuana. Ovanpå disken står glasburkar med olika sorter av drogen så att kunden kan lukta och få en känsla för vad det är man köper.

– Det är alla möjliga typer som kommer hit och handlar. Allt från nyfikna unga par till pensionärer som inte rökt på 60 år och som nu är sugna på att testa igen, säger Chris Cevelius, som precis sålde 50 gram till en äldre, uppenbarligen välbeställd kvinna, som jag aldrig hade kunnat gissa var typen som uppskattar en joint på kvällarna.

Laddar…