ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

RecensionTv-serier

NattryttarnaSvårt att förstå varför man släpper storyn

Molly (Saga Samuelsson) och Tommy (Jonas Karlsson).
Molly (Saga Samuelsson) och Tommy (Jonas Karlsson). Foto: Cmore

Skildringen av hur Tommy plågar sina barn och sin fru är skakande – man påminns om mörkertalet för brott som begås innanför hemmets väggar, skriver SvD:s recensent Karoline Eriksson.

Karoline Eriksson
Publicerad
Annons

”Har du hört ’Hästgården..?’” säger en mamma i bekantskapskretsen menande när vi pratar om en ridskola som jag lovat att hennes och min dotter kommer få en toppenvecka på i slutet av sommarlovet. Referensen till Robert Barkmans och Daniel Velascos radiodokumentär är så självklar att det räcker att nicka och le menande tillbaka. ”Jo, absolut, men jag tror verkligen ...”

Programmet som belönades med Stora journalistpriset 2018 har nog fått många att betrakta ridvärlden som en riskmiljö. Ridläraren som drev gården utanför Stockholm dömdes i början av 90- talet till fängelse för sexuella övergrepp på ridelever, de flesta minderåriga, vissa av dem ”stalltjejer” som bott och arbetat där. Men mannens försäkran om att han blivit utsatt för en komplott slog an starkt hos vissa elevers föräldrar – ingen hade ju sett något!

Laddar…