ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
På rasten arbetar barnen på Siburi Primary School i Homa Bay County i västra Kenya med att hålla efter skolans idrottsplats. Homa Bay är ett av de värst malariadrabbade områdena i världen – över hälften av befolkningen har smittats.
På rasten arbetar barnen på Siburi Primary School i Homa Bay County i västra Kenya med att hålla efter skolans idrottsplats. Homa Bay är ett av de värst malariadrabbade områdena i världen – över hälften av befolkningen har smittats. Foto: Peter Alestig

Solenergi skapar en ljusare framtid för Afrikas barn

Det pågår en solenergirevolution i världen – och ingenstans märks den kanske lika tydligt som i Afrika söder om Sahara. Med enkla och billiga solpaneler får miljontals människor plötsligt tillgång till elektricitet. Den nya tekniken skänker en ljusare framtid till dem som behöver det allra mest: barnen.

Peter Alestig
Publicerad

Homa Bay. Stenhuggaren Silvano Molo sitter bredvid sin fru Alice Anyango, lutad mot väggen av lera i den enkla hydda han har byggt med sina egna händer. Hans ansikte är tärt, utmärglat. På bordet, mitt emellan honom och de fem av hans barn som av nyfikenhet gjort oss sällskap, ligger hans malariamedicin. Över hälften av invånarna i Homa bay – som ordagrant betyder feberviken – lider av malaria. Silvano Molo har tappat räkningen på hur många gånger han har blivit sjuk.

– Det är en del av livet här, säger han.

Laddar…