ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Indragen i bil och våldtagen – 33-åring döms

Lunds tingsrätt dömer en man till fyra års fängelse för våldtäkt mot en kvinna som drogs in i en bil i Landskrona när hon ramlat vid ett övergångsställe. Arkivbild.
Lunds tingsrätt dömer en man till fyra års fängelse för våldtäkt mot en kvinna som drogs in i en bil i Landskrona när hon ramlat vid ett övergångsställe. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter en sen utekväll ramlade en kvinna vid ett övergångsställe i Landskrona och drogs in i en bil. Nu har en 33-årig man dömts för våldtäkt mot henne, rapporterar HD/Sydsvenskan.

TT
Publicerad
Annons

I bilen fanns tre män och de körde iväg med kvinnan cirka två kilometer, innan hon drogs ur bilen och våldtogs i en busskur. Efteråt lämnades hon kvar, omtöcknad och skadad.

Prover som togs på henne i samband med polisanmälan nästa dag skickades till Nationellt forensiskt center, som först efter ett år redovisade sitt svar: En 33-årig man kunde med hjälp av dna-spår knytas till brottet. Han har genomgående nekat, men döms nu till fyra års fängelse och ska även betala 145 000 kronor i skadestånd.

Laddar…