Ställde in resan – när vännen ville checka in väska

Illustration: Thomas Molén
Illustration: Thomas Molén

Hon vill bjuda på en utlandsresa, men det föll på en detalj: vännen insisterade på att få checka in en väska. ”Jag tappade lusten att resa med henne”, skriver frågeställaren. Oresonligt, menar etikettexperten.

Sofia Larsson
Publicerad
Annons

Fråga: Jag ville åka utomlands en vecka och erbjöd en kamrat att åka med mot att jag betalade resa och boende, eftersom hon inte har det lika gott ställt som jag ekonomiskt.

Hon tackade ja, men sedan föll det på en detalj: jag förutsatte att vi båda skulle åka med så lite bagage som möjligt, varsin kabinväska. Jag har rest mycket och packar aldrig mer än vad som behövs, för det är billigast och mest praktiskt. Men till detta sa min kamrat definitivt nej. Hon ville absolut ha med sig en större väska, som hon då skulle betala själv. Det kan verka löjligt, men då tappade jag lusten att resa med henne. Jag tyckte att om jag bjöd på allt annat, så kunde hon gå med på att inte ha med sig så mycket kläder. Jag erbjöd henne också att fylla ungefär hälften av min kabinväska, för jag är van att packa litet. Men det sa hon också nej till.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons