USA och Frankrike sluter tillfällig fred

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire och den amerikanske kollegan Steven Mnuchin ska diskutera beskattning av digitala tjänster på Davosmötet i Schweiz. Arkivbild
Frankrikes finansminister Bruno Le Maire och den amerikanske kollegan Steven Mnuchin ska diskutera beskattning av digitala tjänster på Davosmötet i Schweiz. Arkivbild Foto: Christophe Ena AP/TT

USA och Frankrike har slutit tillfällig fred i frågan om hur de globala nätjättarna ska beskattas.

– Men än återstår att besluta hur förhandlingarna om ett internationellt avtal ska föras, säger franske finansministern Bruno Le Maire.

Joakim Goksör/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Frågan om hur och var globala företag som Amazon och Facebook ska beskattas är en av de hetaste på Världsekonomiskt forum i Davos. Redan före mötet gjorde USA:s president Donald Trump och hans franske motsvarighet Emmanuel Macron upp om en vapenvila: Frankrike avstår från att kräva in skatten i år i utbyte mot att USA stoppar de tullar på franska lyxvaror som Trumpregeringen hotat med som bestraffning för den franska digitalskatten.

Och på onsdagen bekräftade Bruno Le Maire huvudinnehållet i vapenvilan. Han och amerikanske kollegan Steven Mnuchin ska fortsätta diskussionerna i Davos på torsdagen, skriver nyhetsbyrån AFP.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons