Innestället förbjöd dricks: ”Förlegat system”

Tio procent, runda upp eller ingenting? Drickskulturen i svenska serviceyrken är långt ifrån självklar. Innestället Boulebar har förbjudit dricks helt och inte heller Per Persson, avtalssekreterare vid Hotell- och restaurangfacket, tror långsiktigt på företeelsen.

Publicerad
Pastisen Ricard är en viktig del inom boule-kulturen.

Pastisen Ricard är en viktig del inom boule-kulturen.

Foto: Ari Luostarinen
Niklas Marklund och Anna Segerstedt vid en pétanque-bana i Rålambshov.

Niklas Marklund och Anna Segerstedt vid en pétanque-bana i Rålambshov.

Foto: Ari Luostarinen
Annons

Frågor man Herr och Fru Svensson på stan svarar de nog att de lägger runt tio procent vid restaurangbesök. Det vill säga, om servicen har varit till belåtenhet.

Men alla serviceyrken ger inte dricks, och extrapengarna från kunden beror på ifall du är bartender, frisör, taxichaufför eller mattant.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons