ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Thomas Gür:

Tyst som i graven hos Moderaterna

Thomas Gür
I juni 2012 presenterar Miljöpartiets Åsa Romson och Maria Ferm tillsammans med alliansregeringens migrationsminister Tobias Billström och socialminister Göran Hägglund en fördjupad uppgörelse gällande sjukvård för papperslösa och en fördjupad migrationsöverenskommelse.
I juni 2012 presenterar Miljöpartiets Åsa Romson och Maria Ferm tillsammans med alliansregeringens migrationsminister Tobias Billström och socialminister Göran Hägglund en fördjupad uppgörelse gällande sjukvård för papperslösa och en fördjupad migrationsöverenskommelse. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Thomas Gür
Publicerad

För en kort tid sedan (26/10) skrev jag i min kolumn här på ledarsidan att Moderaterna, trots skärpningarna i migrationspolitiken, fortfarande inte ville avskaffa en lag som de själva initierade i regeringsställning sommaren 2013. Den lag som, i enlighet med överenskommelsen med Miljöpartiet i mars 2011, ger utlänningar som vistas olagligen i Sverige rätt till fri sjuk- och tandvård samt skolgång. Inte heller den senaste arbetsstämman i mitten av oktober ville avskaffa lagen.

Laddar…