Fler Mursianhängare fängslas

En egyptisk domstol har dömt ytterligare 119 personer som påstås vara anhängare till den störtade presidenten Muhammad Mursi. De dömdes till tre års fängelse under onsdagen för att ha protesterat mot avsättandet av den islamistiska presidenten under protester den 6 oktober. Minst 50 personer dödades i de våldsamma upplopp som följde på protesterna. Domaren Hazem Hashad friade under onsdagen också sex personer som åtalats för bland annat för att ha deltagit på ett olagligt möte och för ligism.

Reuters, TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Den militärstyrda regeringen för ett krig mot det islamistiska Muslimska brödraskapet. Ända sedan den islamistiske presidenten Muhammad Mursi störtades i juli 2013 har militären hårdhänt slagit ned på organisationen.

I förra månaden dömde en domstol i Minya 529 personer till döden för mordet på en polis. Personerna anses vara anhängare till Muslimska brödraskapet. Kritiken mot den snabba rättegången och dödsdomarna var massiv. Enligt Amnesty International har minst 1 400 människor dött till följd av våldet sedan i somras.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons