ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Här är företagen flest vill jobba på

Revisions- och byggbolag toppar listan i Career index. Ikea lyser med sin frånvaro på topp tio och Google finns endast med på it-studenternas lista. När den direkta frågan var man sannolikt skulle skicka sin cv ställs blir resultatet ett annat än vid andra drömarbetsgivarundersökningar.

Sara Lomberg
Publicerad
Annons

Ikea, Google och H&M brukar vara trion i den absoluta toppen när svenska ekonom-, teknik-och it-studenter får välja sina drömarbetsgivare. Heta teknikbolag som Apple och Spotify har de senaste åren också stigit i popularitet. Men när employer branding-företaget Communication i sitt Career Index formulerat om frågeställningarna för att tydligare försöka mäta vilka arbetsgivare som faktiskt får flest ansökningar blir resultatet också ett annat. I topp bland ekonomerna hamnar istället revisionsjättar som KPMG och Deloitte samt konsumentvarujätten Unilever som anställer många nyutexaminerade. Teknologerna siktar på att skicka sina cv:n till byggbolagen Skanska, Peab och NCC. Samtidigt som teknikkonsulterna ÅF och Sweco som brukar klara sig bra även på andra liknande listor hamnar på topp fem även här.

Google som de senaste åren hamnat på topp tre för både ekonomer, teknologer och it-studenter i till exempel Universums stora undersökningar kvalar alls inte in på ekonomernas och teknologernas topp tio i Career index. Ikea är inte med på någon av de tre topp tio-listorna medan H&M hamnar på tredje plats hos ekonomerna men inte finns med bland övriga studenters topp tio.

Laddar…