”Sutcliffe har haft ett vansinnesövertag”

Old Mutual med vd Jim Sutcliffe bör dra tillbaka sitt fientliga miljardbud omedelbart. Det tycker Skandias vd Hans-Erik Andersson, som efter en längre tids tystnad nu går till attack mot den sydafrikanska försäkringsjätten.

Publicerad
Annons

Det var en peppad Hans-Erik Andersson som i dag på eftermiddagen mötte engelska analytiker i London. Under hela budprocessen fram till styrelsens nej till budet har han tvingats legat lågt och inte uttala sig.
Det har uppenbarligen svidit.
– Jim Sutcliffe har ju haft ett vansinnesövertag när det gäller att tala för sin sak, säger Hans-Erik Andersson.
– Han har varit på tv, i radio och i tidningarna. Samtidigt har vi inte kunnat säga ett dugg. Men i och med styrelsens tydliga nej kan vi vara betydligt mer offensiva. Det kommer marknaden märka.

Hans-Erik Andersson anser dessutom att Old Mutual och deras rådgivare har spridit rena lögner, eller desinformation som har väljer att kalla det.
– Det har sagts att vi i ledningen gillar det här. Så är det ju inte alls. Vi tror naturligtvis på ett självständigt Skandia med stora möjlighet att växa sig ännu starkare de kommande åren.
Styrelsens nej för drygt en vecka sedan har fått snabb effekt. Tunga svenska storägare har på löpande band sagt nej till Old Mutuals bud sedan dess. Senast ut är Handelsbanken Fonder, som idag på förmiddagen meddelade att man inte tänker acceptera budet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons