”Finna fel på andra kan bli en sport”

”Jag blir alldeles matt av att vara med dom här människorna, hur ska man tackla dem?” Madeleine Gauffin Rahme tycker familjens beteendet andas omogenhet och bristande insikt.

Madeleine Gauffin Rahme
Publicerad
Annons

FRÅGA: Jag skulle vilja fråga vad man får ut av följande beteende: En hel familj i min närhet – mor, son och dotter (pappan är död) har ett beteende som repeteras ofta och konsekvent. De letar efter anledningar att påpeka att de har blivit illa behandlade av andra (varandra eller utomstående). Riktigt anstränger sig att hitta minsta lilla orsak till att ha blivit kränkta på nåt sätt.

De verkar också få mycket ut av att påpeka andras misstag och fel. Man riktigt ser hur roligt de tycker att det är och de skrattar verkligen gott. Men varför? Det är inte så roligt att sitta på den andra sidan, att vara den som blir uttittad och utskrattad för alla sina misstag, stora som små. De gör så här även mot varandra, och följaktligen tycker de ju inte speciellt mycket om att vara i varandras närhet eller att ha nåt umgänge som familj.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons