Skolstöd dras in för dyslexi

Stockholms skolor får inte längre extraresurser för att ge barn med dyslexi särskilt stöd i skolan. Från och med höstterminen är inte dyslexi ett giltigt skäl.

Publicerad
– På min förra skola var det stökigt och det var svårt att koncentrera sig. Jag fick inte så mycket hjälp som här, säger Philip Hallman (rödrutig skjorta), 12 år på Ängkärrskolan.
Tillsammans med mentor Roney Lundell och klasskompisarna Samuel Danielsson och Martin Carlsson gör han ett arbete om Egypten.

– På min förra skola var det stökigt och det var svårt att koncentrera sig. Jag fick inte så mycket hjälp som här, säger Philip Hallman (rödrutig skjorta), 12 år på Ängkärrskolan. Tillsammans med mentor Roney Lundell och klasskompisarna Samuel Danielsson och Martin Carlsson gör han ett arbete om Egypten.

Foto: LARS PEHRSON
Annons

Skolarbetet på Ängkärrskolan är i full gång, datorerna är uppfällda. Just nu samlar eleverna fakta om Egypten.

De är som vilka barn som helst. Vissa busiga, några lugnare. Men alla har grav dyslexi, läs- och skrivsvårigheter. En del av dem läser mellan fem och 18 ord per minut, något som tar ett par sekunder för en vanlig läsare. Andra läser obehindrat – men förstår inte ett ord av det de läser.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons