Sommarpicknick

Snipp, snapp, snut så var skolterminen slut. Ett helt långt sommarlov väntar. Det är värt att fira med ett kalas. Tina Hellberg bjuder på rätter att njuta i bersån. Recept Tina Hellberg Foto Tor Johnsson Vintips Mikael Mölstad.

Ingrid Eriksson
Publicerad
Annons
Studenttårta. Foto: TOR JOHANSSON
Jordgubbsmilkshake med marshmallows. Foto: TOR JOHANSSON
Hamburgare med haloumi och fruktsalsa Foto: TOR JOHANSSON
Mozzarella- och tomatspett. Foto: TOR JOHANSSON
Annons
Annons

Studenttårta

Cirka 12 bitar. Den tjocka vita marängglasyren är söt men lätt och smaken av citron, blåbär och ingefära är perfekta kontraster. Om det blir marängglasyr över kan den sparas och användas senare eller frysas. Det är också gott att använda denna glasyr på glass. Då bränner man av marängen med en gasbrännare.
Till receptet

Vintips: Asti Martini, 69 kr, Italien, 7706, mousserande sött.

Mozzarella- och tomatspett

10 spett.
Till receptet

Hamburgare med haloumi och fruktsalsa

4 hamburgare. Den som vill tar även en sås på tex crème fraiche, salt, peppar och lite chilisås eller en dijonaise till hamburgaren.
Till receptet

Vintips: Leth’s Have Pink Zweigelt Rosé, 79 kr, Österrike, 2261.

Jordgubbsmilkshake med marshmallows

4 glas.
Till receptet

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons