Tips inför vandring i Nepal

Hej reseexperten, har alltid velat vandra i Himalaya och i oktober ser det ut att kunna bli verklighet. Flyger då till Kathmandu. Är det svårt att hitta guide och bärare där? Har ännu inte bestämt mig för var jag ska vandra. Min kondition är normal, cyklar till jobbet och joggar någon gång i veckan. Det som oroar mig är höjden. Har läst om höjdsjuka och skulle bli hemskt glad om jag kan få förslag på någon enklare, men vacker vandring där risken för höjdsjuka inte är särskilt stor. / Mvh Kent

Per Johnsson
Uppdaterad
Publicerad
Annons

I Kathmandu finns hundratals trekkingbyråer som organiserar och skräddarsyr trekkingarrangemang åt individuella turister och grupper. Många av dessa är seriösa, andra mindre bra. Välj någon som är ansluten till Trekking Agencies of Nepal, TAN, och du bör vara i säkra händer.

Viktigt är att du hittar en firma som inte bara står för god service, utan också förser sina anställda, till exempel guider och bärare, med avtalsenliga löner, försäkring, adekvat utrustning etcetera och har bra säkerhetspolicy och miljötänk. Tips på några sådana arrangörer följer nedan.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons