Miljöpartiet rankas sist av småföretagare

I en enkät där småföretagare får ranka anonymiserade partier efter deras tre främsta företagsfrågor hamnar V före FP, och S och MP i botten. Centerpartiet och Moderaterna får mer väntade platser i toppen.

Elsa Persson
Publicerad
Annons

Det är konsultmäklarföretaget Assistera som har bett 2 000 företag med en till tio anställda i sitt nätverk att rangordna partier efter tre frågor som partierna själva lyfter fram som sina viktigaste företagarfrågor. I enkäten var partierna anonymiserade. 795 företagare, framförallt inom it- och managementbranschen, svarade på enkäten, och resultatet blir tre borgerliga partier på medaljplats – i turordning Centerpartiet (C) Moderaterna (M) och Kristdemokraterna (KD) – följda av Vänsterpartiet (V). Sverigedemokraterna (SD) hamnar högre upp än både Socialdemokraterna (S) och, på sista plats, Miljöpartiet (MP).

– Vi har gjort liknande undersökningar förr, med öppna partier, och då blir resultatet mer som jag väntade mig för man präglas ju av sina ideologiska idéer, säger Thomas Goréus, vd på Assistera, som förvånas både av V:s höga placering och att SD kommer före S och MP.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons