Liselottes grilltillbehör
I sommar bjuder Kökets medarbetare på sina bästa recept. Matkreatören Liselotte Forslin gör läckra tillbehör för en hellyckad kväll vid grillen.
Recept/stajling: Liselotte Forslin
Foto: Malin Hoelstad
Vintips: Jens Dolk
VINTIPS:
Upptäck den röda klassikern cabernet sauvignon med sin karakteristiska doft av svarta vinbär. Den ger ett perfekt vin till smakrik mat som serveras med krämiga och syrliga tillbehör.
Tian - provençalsk grönsaksgratäng
En provençalsk grönsaksrätt som passar utmärkt till grillat. Men även som ensamrätt med en bit surdegsbröd.
Till receptet.
Varm rödlöksmarmelad med ädelost
Jag är helt såld på kombon salt/sött! Söt rödlöksmarmelad med salt ost är toppen till grillat kött.
Till receptet.
Pestobönor
Pesto, köpt eller hemlagad vänds ner i lättkokta gröna bönor och stora smörbönor. Toppa gärna med pinjekärnor.
Till receptet.
Nötigt grillsmör
När man bryner smör bildas en härligt nötig och knäckig smak. Smöret ser oansenligt ut men är sanslöst gott.
Till receptet.