ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Liselottes grilltillbehör

I sommar bjuder Kökets medarbetare på sina bästa recept. Matkreatören Liselotte Forslin gör läckra tillbehör för en hellyckad kväll vid grillen.

Publicerad
Annons
Foto: MALIN HOELSTAD

Recept/stajling: Liselotte Forslin
Foto: Malin Hoelstad
Vintips: Jens Dolk

VINTIPS:

Upptäck den röda klassikern cabernet sauvignon med sin karakteristiska doft av svarta vinbär. Den ger ett perfekt vin till smakrik mat som serveras med krämiga och syrliga tillbehör.

Foto: MALIN HOELSTAD

Tian - provençalsk grönsaksgratäng

En provençalsk grönsaksrätt som passar utmärkt till grillat. Men även som ensamrätt med en bit surdegsbröd.
Till receptet.

Foto: MALIN HOELSTAD

Varm rödlöksmarmelad med ädelost

Jag är helt såld på kombon salt/sött! Söt rödlöksmarmelad med salt ost är toppen till grillat kött.
Till receptet.

Foto: MALIN HOELSTAD

Pestobönor

Pesto, köpt eller hemlagad vänds ner i lättkokta gröna bönor och stora smörbönor. Toppa gärna med pinjekärnor.
Till receptet.

Foto: MALIN HOELSTAD

Nötigt grillsmör

När man bryner smör bildas en härligt nötig och knäckig smak. Smöret ser oansenligt ut men är sanslöst gott.
Till receptet.

Annons