Till SvD.se
SvD Perfect Guide

War Child arrangerar konsert med Sveriges hiphop-elit

Foto: JERREVÅNG STEFAN / Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Lördagen den 23 september anordnar välgörenhetsorganisationen War Child en konsert med Sveriges hiphop-elit. På scenen hittar vi tunga namn som Silvana Imam, Michel Dida, Stor, Jireel och Lilla Namo.

Text: Olivia Hagéus - 22 september 2017
Annons


– Vi är glada över att ha en sådan fantastisk lineup. Artisterna ställer upp gratis för vårt evenemang och arbete för barn i krig, säger Emilia Molin, generalsekreterare för War Child i Sverige.

War Child arbetar med att förbättra livet för krigsdrabbade barn världen över. Arbetet går ut på att hjälpa barnen bearbeta traumatiska upplevelser, bygga upp självförtroendet och att lära dem läsa, skriva och räkna.

Konserten äger rum på Trädgården, en utomhusklubb som på senaste tiden mött hård kritik för hur vakterna har hanterat gästerna.
– Vi hade påbörjat samarbete med Trädgården innan det här kulminerade. Jag kan inte recensera Trädgårdens arbete, men jag tycker att de har skött allt bra. De har sparkat vaktbolaget och gått ut med en välskriven ursäkt, säger Emilia Molin.

Även Silvana Imams uppträdande har ifrågasatts då hon tidigare i somras kritiserade klubben i ett uppmärksammat inlägg på sociala medier. På Instagram svarar hon på kritiken och uppmanar alla att läsa på om organisationens arbete:
– Läs på om vad War Child gör för arbete för barn i krig och återkom sedan med din ifrågasättning om min delaktighet. Jag skulle spela på den här insamlingen var den än ägde rum, i en barack eller på slottet. Gå dit och bidra till en bra sak, skriver hon.

Här kan du köpa biljetter

Annons