”Djup pessimism som inte stämmer”

Per-Olof Sjöö, Eva Gouvelin, Marie Nilsson, Ulrika Lindstrand och Martin Linder Unionen under en pressträff den 4 november där facken inom industrin presenterade det gemensamma lönekravet inför 2020 års avtalsrörelse.
Per-Olof Sjöö, Eva Gouvelin, Marie Nilsson, Ulrika Lindstrand och Martin Linder Unionen under en pressträff den 4 november där facken inom industrin presenterade det gemensamma lönekravet inför 2020 års avtalsrörelse. Foto: Henrik Montgomery/TT

Företrädare för svensk industris arbetsgivare har drabbats av en avgrundsdjup pessimism. I svaret på Facken inom industrins debattartikel målar de utvecklingen för industrin i nattsvarta färger – men bilden måste nyanseras, skriver Industrifacken i en slutreplik.

Publicerad
Annons

När coronakrisen slog till var läget gott i svensk industri. Svensk konkurrenskraft hade stärkts tydligt. Vi har de senaste åren sett stigande investeringar och industriproduktion, tydligt sjunkande relativ arbetskraftskostnad och en god lönsamhet. Fram till och med 2019 har kostnadsläget för svensk industri jämfört med omvärlden fortsatt att förbättras.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons