Liberalerna skeptiska till ny FRA-lag

Liberalernas försvarspolitiske talesperson Alan Widman är skeptisk till att FRA ska få signalspana även om det inte rör svenska säkerhetsintressen. Arkivbild.
Liberalernas försvarspolitiske talesperson Alan Widman är skeptisk till att FRA ska få signalspana även om det inte rör svenska säkerhetsintressen. Arkivbild. Foto: Marc Femenia

Liberalerna är skeptiska till regeringens förslag att låta FRA signalspana även om det inte handlar om svenska säkerhetsintressen.

– Vi känner tveksamhet inför det villkorslösa samarbete som ska ske, säger partiets försvarspolitiske talesperson Alan Widman till TT.

Owe Nilsson/TT
Publicerad
Annons

Regeringen föreslår i en ny proposition dels att utländska myndigheter ska kunna få direktåtkomst till uppgifter som Försvarets underrättelsetjänst och FRA har, dels att FRA ska kunna signalspana även om det inte direkt rör svenska intressen.

Det ska räcka med att det är nödvändigt för ett samarbete i underrättelsefrågor, för att FRA ska kunna signalspana. Hittills har det varit noga reglerat att det ska röra svenska säkerhetsintressen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons