Adam Svanell om året som gick – och det som kommer.

LÄRDOMAR FRÅN 2014
Nordkorea stoppade en Hollywood-film, kultursidorna hyllade ”Paradise Hotel” och E-Type blev biten av en grävling. Det mesta var kort sagt som vanligt under 2014. Men på vissa sätt har året ändå stuckit ut.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Hypervalåret
Mycket vill ha mer, och nog vet man att valkampanjer är som julafton för folkvalda. Men vem hade trott att 2014 skulle bli svensk politiks Särimner, valåret som aldrig tar slut? Ruset efter sommarens och höstens val var så starkt att regeringen – likt pundare på jakt efter nästa fix – utlyste ytterligare ett i mars. Vi får tacksamma att någon uppenbarligen skickade riksdagen på rehab under julen.

Återuppståndelseåret
I vintras dödförklarades feminismen av Belinda Olsson i tv, ett halvår senare var ett feministiskt parti en hårsmån från att ta sig in i riksdagen. I våras påstods kulturmannen avliden, sedan kom resten av årets kulturdebatt att kretsa kring honom. Senast nu i veckan var det någon judisk uppviglare som firades – 2 000 år efter dennes död och comeback. Är det någonting 2014 har visat så är det att inget väcker en till liv så som en rejäl obduktion.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons