Modellaffär hotar Berlusconi

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi stoppade i dag publiceringen av hundratals bilder med lättklädda flickor vid en nyårsfest i hans villa på Sardinien. På bilderna syns också tonårsflickan som ligger bakom Noemi-affären. Dramat är nu så explosivt att det hotar premiärministerns politiska ställning, just som han står inför prestigefyllda EU-val och G8-möte med Barack Obama.

Publicerad
Annons

Få dokusåpor slår verklighetsdramat som dominerar Italien sedan slutet av april. Här finns alla ingredienser som skapar rubriker: politisk makt och misstänkt sex med minderårig, pengar och lögner, svek och skilsmässa. Varje dag spottar italienska medier ur sig nya detaljer om Silvio och Noemi.

Det började med en exklusiv gåva till en ung kvinna, vars familj uppgavs vara vän med Silvio Berlusconi. När Noemi Letizia passerade myndighetsstrecket den 26 april dök den 72-årige premiärministern upp på hennes födelsedagskalas i Neapel. Där hängde han ett diamanthalsband värt 70 000 kronor kring hennes hals, och lät sig fotograferas med blondinen som drömmer om en karriär som fotomodell.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons