Recension

Into the woodsUnderhållande saga för stora barn

Med avstamp i bröderna Grimms sagor vävs i ”Into the woods” en helt ny berättelse samman. Ur det fantasifulla kaoset uppstår en underhållande film där Meryl Streep är formidabel i rollen som häxa.

Publicerad
Meryl Streep står för mörkret i rollen som häxa.

Meryl Streep står för mörkret i rollen som häxa.

Foto: PETER MOUNTAIN
Annons

Disney sprider inte på gracerna. Bara några veckor efter att ”Berättelsen om Askungen” hade premiär är det dags för nästa spelfilm som tar sitt avstamp i bröderna Grimms sagor. Men till skillnad från Kenneth Branaghs utslätade skapelse, har ”Into the woods” både djup och humor även om den blir lite väl långrandig på sina ställen.

Framför allt finns här en helt ny berättelse som vävs samman av en mängd klassiska sagor. Eller ny och ny förresten – James Lapines och Stephen Sondheims musikal hade premiär på Broadway redan 1987 och vann i samband med det tre Tony-awards. Uppsättningen turnerade sedan runt i USA innan den sattes upp i Londons West End och det känns väl inte helt taget ur luften att filmatiseringen kommer att leda till ännu en återupplivning. Stephen Sondheim som bland annat skrivit låttexterna till ”West side story” och text och musik till ”Sweeney Todd” är en av de allra största på musikalscenen. Rob Marshall har tidigare förvandlat musikalen ”Annie” till tv-serie och regisserade filmversionen av ”Chicago”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons