”Vildsinta privatspanarteorier”

DEBATT. Det är häpnadsväckande att Håkan Arvidsson nyttjar en aggressiv skribent på förtalssajten Newsmill för att dra slutsatsen att jag arbetade för Säpo, skriver journalisten och författaren Jan Guillou.

Publicerad
Annons

Raseriet, skvallret och hatet ute på nätet är en sak. Riktiga journalistiska medier med ansvarig utgivare och faktagranskning en helt annan sak. När Håkan Arvidsson således på denna sida (4/11) åberopar sig på texter hämtade från den notoriska skvaller- och förtalssajten Newsmill för att leda än det ena än det andra i bevis om min förmenta skurkaktighet försätter han den egna tidningen i ett obehagligt trångmål. På Newsmill publiceras sådana texter som inte kan tas in i riktiga tidningar, eftersom Newsmill liksom andra liknande sajter har infört en helt ny typ av publicistiska regler.

Att en ytterst aggressiv skribent på Newsmill tror sig ha avslöjat att jag ett år i förväg skvallrade för regeringen om den kommande IB-affären var något jag helt enkelt inte brydde mig om. Det var ju bara nätpladder och sådant behöver man inte bemöta. Dessutom hade skribenten hamnat i sina upphetsade slutsatser genom att bara läsa fel på ett årtal. Och därutöver använda sin egen fantasi som huvudsaklig källa.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons