SD-väljare är mest för svensk vapenexport

Sverigedemokraternas sympatisörer är mest positiva till vapenexport. Det visar den undersökning som Ipsos gjort åt Amnesty, som SvD rapporterat om under torsdagen. SD:s sympatisörer är också minst negativa mot att exportera till diktaturer.

Johanna Ekström
Publicerad
Annons

Som SvD har rapporterat under torsdagen är en majoritet av svenska folket, 52 procent, emot att Sverige ska tillåta vapenexport till andra länder Undersökningen, som har gjorts av Ipsos för Amnestys räkning, visar också att bland Sverigedemokraternas och Moderaternas väljare är en majoritet för vapenexport. Av M-väljarna svarar 52 procent att de är för och av SD-väljarna 65 procent.

Sverigedemokraternas sympatisörer märker ut sig även på andra sätt i mätningen. 23 procent av partiets väljare uppger att de är för vapenexport till länder där det förekommer allvarliga kränkningar mot mänskliga rättigheter och 39 procent anser att det bör vara tillåtet att exportera vapen till diktaturer. Det är mer än dubbelt så många jämfört med de andra partiernas sympatisörer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons