Varning för nyrenoverat

Att köpa och renovera billiga bostäder och sedan sälja dem dyrare blir allt vanligare och kan drabba både säljare och köpare. Det kan rent av vara farligt att köpa nyrenoverade lägenheter.

Publicerad
Glasmosaik, hemmaspa och fiskbensparkett. Var och varannan lägenhet som saluförs i mäklarannonserna är numera renoverad  till toppskick. Men det som döljer sig under den fräscha ytan i bostadsrätten är inte alltid lika vackert. Fenomenet med speckare som renoverar enbart för att sälja ökar, och tyvärr gör inte alla ett bra jobb.

Glasmosaik, hemmaspa och fiskbensparkett. Var och varannan lägenhet som saluförs i mäklarannonserna är numera renoverad till toppskick. Men det som döljer sig under den fräscha ytan i bostadsrätten är inte alltid lika vackert. Fenomenet med speckare som renoverar enbart för att sälja ökar, och tyvärr gör inte alla ett bra jobb.

Foto: HENRIK MONTGOMERY
Annons

Maria Adorelle köpte en lägenhet som var helt nyrenoverad. Men hon var inte riktigt nöjd med valet av färg och material och bestämde sig därför för att göra om renoveringen. När hantverkarna som hon anlitat rev ut badrumsskåpet som satt alldeles intill duschen hittade de ett stort öppet hål med elkablar som stack ut. Någon platta som höll fukt ute fanns inte, inte heller någon isolering runt skåpets kanter.

– Det var ju bara ren tur att jag inte gillade renoveringen. Hade jag duschat där hade det förr eller senare läckt in vatten i hålet och jag hade kunnat få en rejäl stöt, säger hon.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons