Cyperns gränslösa kök

Det cypriotiska köket har mycket mer att erbjuda än charterorternas överstekta bifteki, rinniga tsatsiki och flottiga pommes frites. Det räcker att bege sig en liten bit utanför turiststråket för att hitta restauranger som serverar fantastisk mat. På hela Cypern kommer influenserna från hela Medelhavet.

Petra Axlund
Publicerad
Annons

Cypern är kanske inte det första resmålet man tänker på om man gillar att äta gott på sin semester. Men inget kan faktiskt vara mer fel. Det cypriotiska köket är en salig blandning av maträtter från Grekland, Italien, Frankrike, Spanien, Armenien, Mellanöstern och inte minst Turkiet som man ”delar” ön med.

Orsaken är att Cypern har varit styrt av en mängd länder genom historien och alla har lämnat kvar några av sina recept och maträtter. Resultatet har blivit ett gränslöst kök med massor av spännande smaker.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons