Vita drömmar

Sverige är på väg mot bröllopshysteri efter den kungliga förlovningen. Den stora frågan Modesverige ställer sig är förstås vilken klänning Victoria ska ha. Men om kungabröllopen förr gick i bräschen för det nya modet är det traditionellt som gäller idag – varför inte våga lite mer? SvD bad sex svenska designer rita kronprinsessans brudklänning.

Karin Ström
Publicerad
Annons

I år glider 50 000 svenska par fram längs kyrkogången. De lägger tiotusentals kronor på festernas fest och brudarna inhandlar sitt livs förmodligen mest kostsamma och välvalda kreation. En dröm i vitt, som lever lite av ett eget liv i modesammanhang – marängvolanger, trumpetärmar och släp. Till detta kanske slöja och krona.

Vad den äkta prinsessan väljer lär påverka andra framöver. Men om de kungliga brudklänningarna förr i tiden förkroppsligade det mest extravaganta och exklusiva råder nu en annan försiktighet. Enkelt och stilrent klädd utan att ta ut svängarna för mycket är vi vana att se kronprinsessan Victoria, och så tippas även hennes brudklänning se ut.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons